Formule 1

Aston Martin Formule 1-Team in de maak! "Aston Martin als één van de topteams in de sport neer te zetten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 februari 2020 09:48 • Print artikel

Racing Point is er na vele jaren klaar voor om met Aston Martin een topteam te worden. Het Formule 1-team gaat 2020 in met de kennis dat ze een fabrieksteam van de Britse autofabrikant gaan worden, nadat Lawrence Stroll een aandeel van 17% in het team heeft gekocht. Hiermee is de toekomst van het raceteam veiliggesteld en kunnen er volgens teambaas Otmar Szafnauer investeringen voor de toekomst gedaan worden.

Racing Point F1 GP USA 2019

“Het is belangrijk nieuws voor Aston Martin en voor de Formule 1 zelf”, zegt Szafnauer tegen Formula Spy. “Als één van de meest iconische sportwagenmerken, heeft Aston Martin de aanwezigheid op de F1-grid nodig en deze oplossing levert een volwaardig Aston Martin F1 Team vanaf 2021 en verder. Met deze stap heeft het een hoog profilerend marketingplatform voor haar straatauto divisie, waardoor haar commerciële aantrekkingskracht op alle vlakken in de business verhoogd kan worden. Er is ook een duidelijke technische samenwerking tussen het F1-programma en de straatauto’s, waarbij de F1-technologie wordt gefilterd naar de producten die Aston Martin in de komende jaren gaat brengen. Dit is met name relevant voor de filosofie van de middenmotor. De competitieve omgeving van het racen is een belangrijke weg voor innovatie. De kans voor het overbrengen van technologie is enorm gaaf!”

Het team dat in de jaren onder verschillende de namen door het leven ging, zoals Jordan, Spyker en Force India, heeft inmiddels een rijke schat aan ervaring en met de verbeterde financiële situatie moet een stap omhoog gemaakt kunnen worden. “Het levert beslist een echte injectie aan energie op voor de 465 loyale en hardwerkende medewerkers in Silverstone”, vertelt Szafnauer. “Het team is onder verschillende namen, al 30 jaar aanwezig in de business en is meer dan klaar om een fabrieksteam te worden. Lawrence sprak vorige week het personeel toe en hij heeft een duidelijk doel uitgezet om Aston Martin als één van de topteams in de sport neer te zetten. Iedereen is trots om een legendarische autofabrikant te vertegenwoordigen, die terugkeert naar de hoogste klasse van de autosport.”

Dit jaar is het laatste jaar met de huidige regels en in 2021 komen de nieuwe regels in werking. De teambaas zegt dat Racing Point niet in die val trapt door slechts te wachten op de komende verandering. “Er is geen directe impact op onze huidige campagne en we gaan door met deelnemen als Racing Point tot het hernoemen plaatsvindt aan het begin van het 2021-seizoen. Vanaf dat moment zijn we simpelweg bekend als ‘Aston Martin F1 Team’, dus de naam Racing Point gaat verdwijnen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS