Formule 1

Aston Martin bevestigt Nico Hülkenberg als reservecoureur: "Team kan op me rekenen"

Uitgegeven door Bart • 8 april 2021 11:18 • Print artikel

Nico Hülkenberg is officieel aangesteld als reserve- en ontwikkelingscoureur bij het team van Aston Martin. De 33-jarige Duitser viel vorig jaar al drie races in toen het team nog als Racing Point door het leven ging. Op Silverstone verving hij destijds Sergio Perez twee keer en op de Nürburgring was hij de stand-in van Lance Stroll.

Nico Hulkenberg


De oud-coureur van Williams, Sauber, Force India en Renault maakte onlangs al meters op de simulator voor zowel Mercedes als Aston Martin, maar de deal met Aston Martin staat nu ook op papier. "Mooi dat het nu vastligt", zegt Hülkenberg op de site van Aston Martin. "Vorig jaar had ik weinig voorbereidingstijd toen ik in de auto moest springen. Ik ben blij dat ik weer met dit team mag werken."

"Natuurlijk hoop ik dat Sebastian en Lance hun seizoen normaal kunnen afwerken, maar het team weet dat ze op me kunnen rekenen als het nodig is. Ik zorg dat ik er volledig klaar voor ben. Het wordt interessant om de auto te helpen ontwikkelen en geweldige rondetijden op mijn naam te zetten."

Teambaas Otmar Szafnauer kent de Hulk natuurlijk goed. "In deze moeilijke tijden is een capabele en ervaren reservecoureur zeer belangrijk. Nico heeft vorig jaar bewezen dat hij zo in de auto kan springen en direct kan presteren. Nu krijgt hij meer voorbereidingstijd voor het geval dat het nodig is. We weten waar Nico tot in staat is en dat is van hoge kwaliteit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS