Formule 1

Andreas: Seidl: Formule 1-uitgavenniveau 'niet duurzaam'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 mei 2019 13:03 • Print artikel

WOKING - De nieuwe McLaren teambaas Andreas Seidl zegt dat het uitgavenniveau in de Formule 1 momenteel 'niet duurzaam' is, maar is optimistisch over de verwachte situatie na 2021. Seidl, die met BMW eerder in de Formule 1 werkte voordat hij het voortouw nam in het uiterst succesvolle LMP1-project van Porsche, sloot zich begin deze maand aan bij McLaren als de nieuwe teambaas.

Andreas Seidl McLaren


Seidl sluit zich aan bij een McLaren-team dat de afgelopen tien jaar is afgegleden naar het middenveld, waarbij de drie toonaangevende Formule 1-teams - Mercedes, Ferrari en Red Bull - een voorsprong hebben op de rest. De Formule 1-chefs en de FIA zijn van plan om vanaf 2021 een budgetplafond te introduceren. Seidl is van mening dat dit nodig is om de gezondheid van de sport te bevorderen. "Het is duidelijk dat er op dit moment een enorme kloof bestaat tussen de topteams en alle andere teams hier in de Formule 1", aldus Seidl.

"Als ik terugkijk naar tien jaar geleden, toen ik de Formule 1 verliet, bleven de topteams hun budgetten en het aantal mensen, de infrastructuur en dergelijke verhogen. Het is duidelijk niet duurzaam, de Formule 1, hoe die nu is. Want als je concurrerend wilt zijn, moet je er veel geld in steken. Maar zoals we al eerder hebben gezegd tijdens de dialoog die we hebben gevoerd, zijn we vrij optimistisch over het feit dat een aantal goede veranderingen op til zijn die in 2021 zullen worden ingevoerd. Ik denk dat het mogelijk zal zijn om meer concurrerend te zijn aan de sportieve kant, maar ook aan de commerciële kant."

Seidl wordt beschouwd als het laatste stukje van de McLaren managementpuzzel die de afgelopen jaren aanzienlijke veranderingen heeft ondergaan en zei dat het een 'eenvoudige beslissing' was om bij het team te komen. "Ik ben een competitieve man. Het mag dus duidelijk zijn dat ik altijd al wilde terugkeren in de topcategorie van de sport als de juiste gelegenheid zich zou aandienen", zei Seidl. "Nadat Zak [Brown] me vorig jaar voor het eerst benaderde, in Le Mans, hadden we het over deze mogelijkheid en het was meteen erg aantrekkelijk om deel te kunnen gaan uitmaken van dit geweldige team en zijn grote geschiedenis. Daarna heb ik verder gesproken met Zak en de aandeelhouders."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS