Formule 1

Amerikaanse autosportlegende bestudeert de mogelijkheid van een tweede F1-GP in Indianapolis: "Geen risico, geen beloning"

Uitgegeven door Peter Vader • 6 november 2019 04:18 • Print artikel

Er is mogelijk een nieuwe, potentiŽle kandidaat naar voren gekomen voor het organiseren van een tweede F1-Grand Prix in de Verenigde Staten. Omdat het al niet is gelukt om een race in de binnenstad van de grond te krijgen, probeert Liberty Media opnieuw een Grand Prix te organiseren in Miami. Dit keer op het terrein van het Hard Rock Stadium. Maar die poging hapert vanwege serieuze tegenstand van buurtgroepen en belangrijke bureaucraten.

Indaianapolis start GP Indy

Met veel belangstelling worden nu de pogingen van Roger Penske gadegeslagen, een legende van de Engelse autosport. Hij heeft niet alleen de IndyCar-serie gekocht, maar ook de Indianapolis Motor Speedway. De Indy 500-locatie organiseerde een Formule 1-race tussen 2000 en 2007, op een 'infield' circuit dat een deel van de legendarische oval gebruikte.

Penske zegt nu dat hij een bod zou kunnen doen, om het F1-circus terug te brengen naar Indianapolis. "We moeten een paar dingen proberen", zei hij maandag tegen grandpx.news. ďIk ben bereid een risico te nemen. Geen risico, geen beloning. We willen mogelijkheden toevoegen omdat er meerdere toeschouwerslocaties zijn, waarbij we ons kunnen afvragen waarvoor we ze kunnen gebruiken? Kunnen we hier een 24-uurs race rijden? Kunnen we hier een Formule 1-race organiseren? Wat zijn de zaken die we kunnen realiseren? Dit is een belangrijke vraag", voegde Penske eraan toe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS