Formule 1

Ambitieuze Lewis Hamilton mikt op dubbel voor Mercedes: "Ik wil winnen voor het team"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 5 november 2018 15:00 • Print artikel

Lewis Hamilton won in Mexico zijn vijfde wereldtitel, maar de Brit is nog niet klaar voor dit seizoen. Mercedes kan in Brazilië voor de vijfde keer op rij de constructeurstitel binnenhalen. Voor Hamilton is dat dan ook prioriteit nummer één.

Lewis Hamilton

Mercedes heeft een voorsprong van 55 punten op Ferrari. Het Brits-Duitse team mag nog 12 punten verspelen op de Italiaanse concurrent. Het lijkt dus een vrij eenvoudige opdracht, maar dat weerhoudt Hamilton er niet van om er vol voor te gaan op het circuit van Interlagos.

Hamilton: “Ik wil echt de constructeurstitel binnenhalen voor het team. Het betekent echt veel voor ze. Mijn doel is dan ook om beide races die nog volgen te winnen om zo die titel te pakken.”

Ferrari scoorde zowel in Austin als in Mexico-stad meer punten dan Mercedes, maar de 12 in Austin en 11 in Mexico zouden niet voldoende zijn in Brazilië. Ferrari’s enigste hoop lijkt een compleet rampweekend voor Mercedes, maar de betrouwbaarheid van de Mercedessen is de laatste 5 jaar prima gebleken.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS