Formule 1

“Als Honda zien we voor Max al een belangrijke factor in het project"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2020 03:03 • Print artikel

De relatie tussen Max Verstappen en Honda is pas een jaar oud. Toch denken de Japanners dat de relatie van dezelfde orde kan worden, als zij die in het verleden met de jonge Ayrton Senna hadden. Waar Verstappen zich in het verleden kritisch uitte over de Renault-motor, was hij dit jaar lovend over de Japanse Honda-krachtbron en de fabrikant zelf.

Max Verstappen Honda logo podium GP Oostenrijk 2019

“Als Honda zien we voor Max hem al een belangrijk factor in het project van Honda”, aldus F1-chef Masashi Yamamoto tegenover het Amerikaanse Motorsport. “Hij is jong, maar zijn rijden is echt indrukwekkend. Max lijkt op de jonge Senna en hij ziet ook zijn relatie met Honda. Max heeft veel respect voor Honda. Hij heeft het gevoel dat Honda als familie voelt en waarschijnlijk is dat de reden dat hij de badge zo duidelijk toonde op het podium in Oostenrijk. Dit bewijst dat hij er zelf ook erg blij mee is. Dat gaf ons de emotie dat we hem een erg goede motor willen leveren, maar, natuurlijk, alle vier de coureurs zijn belangrijk voor ons.”

Yamamoto ziet bij Verstappen dezelfde drive als bij Senna, wat hem zo populair maakte. "De passie die we toonden in het willen winnen, maakte de relatie sterker met hem”, legt de Japanner uit. Hij is ook in het F1 R&D-centrum geweest en in onze, grote productielocatie. Er zijn daar vele mensen werkzaam en hij heeft dat in het echt gezien. Hij kreeg high fives toen hij door een tunnel van mensen liep, iets van wel een kilometer lang! Dat gaf hem een sterkere indruk van Honda en een grotere toewijding aan Honda.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS