Formule 1

Als het aan Bernie Ecclestone ligt...: "De Formule 1 moet overstappen op elektrische motoren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 maart 2018 06:48 • Print artikel

Bernie Ecclestone is dan geen eigenaar meer van de Formule 1, toch strooit de excentrieke Brit nog graag met ideeën voor de Formule 1. Dit keer zegt Ecclestone dat het kampioenschap wat fundamentele wijzigingen moet doorvoeren, om succesvol te blijven. Daarbij hoort ook de overstap naar elektrische motoren.

Formula E

"We zijn nog steeds eigenaar van de naam Formule 1, we hebben nog wat contracten met organisatoren, laten we verschillende typen auto's maken, laten we met de fabrikanten praten en een volledige nieuwe volledige elektrische F1 maken, een Formule 1 van de toekomst", aldus de bejaarde Brit tegen de Guardian. Ecclestone speelt geen rol meer in het kampioenschap, maar heeft nog wel interesse in de toekomst van de sport. Zijn aandacht heeft vooral de groeiende markt voor elektrische voertuigen. In 2021 komen er nieuwe motorenregels voor de huidige V6 hybride motoren, waarover de Brit natuurlijk ook een idee heeft.

"Kunnen we dit doen?", vraagt Ecclestone zich af. "De fabrikanten leveren zelf de auto's, maar we gaan ze niet betalen, omdat ze massale wereldwijde publiciteit krijgen. Het worden een Super Formule E, als je het zo wilt noemen. Je kunt auto's maken zoals een F1-auto en het enige wat je gaat missen is het geluid en ik denk niet dat mensen geloven dat we met iets kunnen komen om het min of meer het oude F1-geluid te geven. Liberty Media moet de ballen hebben om dat nu te doen. Ik denk dat ze het moeten doen."

Op dit moment heeft Formule E Holdings Ltd overigens een exclusief contract met de FIA als enige partij die een Formule-kampioenschap mag houden met elektrische motoren. Deze loopt tot 2030.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS