Formule 1

Als de grote baas kritiek heeft, dan moet Sebastian Vettel het maar accepteren: "Ik denk dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 november 2017 12:01 • Print artikel

SAO PAULO - Sebastian Vettel en Ferrari zagen door een slechte reeks Grands Prix in Azië de wereldtitel in de Formule 1 bij zowel de rijders als de constructeurs door de vingers glippen. Het zorgde ervoor dat Ferrari-president Sergio Marchionne keihard uithaalde naar zijn Formule 1-team. De Duitser noemt het commentaar van zijn werkgever eerlijk.

Sebastian Vettel Ferrari Grand Prix Brazilië


Aan de ene kant was er de nodige onbetrouwbaarheid waardoor de Ferrari's niet de finish haalden, maar volgens Marchionne waren coureurs die fouten maakten ook aan te wijzen als een reden voor de teleurstellende resultaten. Vettel beleefde de nodige incidenten gedurende het seizoen.

"Ik denk dat er altijd dingen zijn die je wat anders kunt doen", zei Vettel tegen Fox Sports. "In zijn algemeenheid denk ik dat we het eens zijn dat we om verschillende redenen niet het seizoen hadden, tot dit moment, dat we hadden kunnen hebben of moeten kunnen hebben."

Over de voorlaatste race in Brazilië is de Ferrari-coureur voorzichtig optimistisch. "Ik denk dat we een kans hebben om de race te winnen. Het hangt duidelijk af van wat er gebeurt, hoe het weekend gaat, maar ik denk in zijn algemeenheid dat we iets hebben om naar uit te kijken."Nog maar tot 18.00 uur voor de trekking van de Staatsloterij. Vergeet hem niet weer en pak je kans. Kijk HIER voor meer informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS