Formule 1

AlphaTauri maakt promotie: "Niet meer Red Bull's junior team, maar zusterteam"

Uitgegeven door Bart • 15 februari 2020 19:02 • Print artikel

Toro Rosso maakte vanaf 2006 onderdeel uit van de Formule 1, maar vanaf dit seizoen 2020 is de naam veranderd in AlphaTauri. Bij de presentatie van de AT01 zei Helmut Marko dat niet alleen de naam anders is, maar ook de benadering vanuit Red Bull. De Oostenrijkse adviseur spreekt niet langer van een junior team, maar van een zusterteam. "Er is sprake van een transformatie naar een zusterteam en dat betekent dat we zo veel mogelijk van onze capaciteiten ook bij AlphaTauri in zullen zetten", zegt Marko in gesprek met Motorsport Magazin.

AlphaTauri


Vele coureurs uit de Red Bull-stal maakte hun F1-debuut bij het team van Toro Rosso. Denk aan Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en natuurlijk Max Verstappen. Teambaas Franz Tost hoopt op een plaats in de top 5, maar Marko ziet dat anders. "Met onze ontwikkelingssnelheid zullen we meer dan uitgedaagd worden door de zaken binnen ons eigen team, zeker in de beginfase van het seizoen."

"Een update duurt bij Red Bull al drie tot zes maanden. We hebben bij Red Bull een grote verandering doorgemaakt en die updates kunnen op zijn vroegst pas halverwege het seizoen bij AlphaTauri worden ingepast."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS