Formule 1

Alpha Tauri reageert op samenzweringstheorieën: "Onaanvaardbaar, onwaar en volledig respectloos"

Uitgegeven door Peter Vader • 6 september 2022 04:35

Op social media stond het bol van de beledigingen en beschuldigingen aan het adres van Yuki Tsunoda en Hannah Schmitz, hoofd strategie van Red Bull, na hun vermeende samenzweringsspelletje. De reactie van Alpha Tauri was meer dan duidelijk: “We hebben altijd onafhankelijk, eerlijk en met het hoogste niveau van respect en sportiviteit gestreden. Yuki had een storing die het team niet meteen opmerkte, waardoor hij stopte op de baan. Iets anders suggereren is beledigend en absoluut onjuist.” De rel ontstond nadat Tsunoda voor de tweede keer op de baan was gestopt, hij daarmee een Virtual Safety Car veroorzaakte en hij met de hele actie een belangrijk voordeel gaf aan Max Verstappen om de overwinning binnen te slepen.

Red_Bull_Hannah_Schmitz_the_head_of_Redbulls_strategy_team
Head of Redbulls strategy team Hannah Schmitz

Onaanvaardbaar, onwaar en volledig respectloos
De tegenreactie van Alpha Tauri meldde verder: “Het is ongelooflijk ontmoedigend om sommige taal en opmerkingen te lezen die gericht zijn aan ons team en aan het hoofd van de strategie van Red Bull Racing, Hannah Schmitz. Dergelijk hatelijk gedrag kan niet worden getolereerd, en beschuldigingen van vals spel koesteren is onaanvaardbaar, onwaar en volledig respectloos jegens Hannah en ons.” Zowel de FIA als de eigen teamleiding van Alpha Tauri onderzoeken nu wat er zich precies heeft afgespeeld en of er inderdaad sprake is van belangenverstrengeling, aldus een bericht van Grand Prix247.



Twee keer stoppen
Tsunoda reed op P10 toen hij in de 42e ronde de pits inging voor de harde banden. Die werden keurig gemonteerd, maar toen hij weer de baan opging meldde hij meteen dat hij dacht dat zijn banden niet goed waren gemonteerd. Vervolgens moest hij van zijn teamleiding op de baan stoppen, wat hij deed, en strompelde hij vervolgens toch naar zijn pitbox. Toen hij voor de tweede keer zijn pits verliet, constateerde hij dat het probleem nog steeds aanwezig was. Opnieuw kreeg hij de opdracht om te stoppen. Dit keer leidde dit tot zijn definitieve opgave voorafgegaan door een Virtual Safety Car, die het vermeende voordeel aan Verstappen zou hebben gegeven. Deze acties leidden op de social media tot de opzwellende samenzweringstheorieën en het voorval is nu dus ‘under investigation’ bij de FIA. Wordt vervolgd…

Alpha_Tauri_Yuki_Tsunoda_track_dunes F1 Zandvoort



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS