Formule 1

Alonso en McLaren ontkennen dramatisch uiteengaan

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 juli 2019 14:03 • Print artikel

WOKING - Berichten dat McLaren- en stercoureur Fernando Alonso na een vijf jaar durende tumultueuze relatie uit elkaar zijn gegaan noemt de formatie uit Woking 'fake news'. Het meest recente hoofdstuk was het onvermogen van het team om zich te kwalificeren bij de Indianapolis 500 van dit jaar.

Fernando Alonso McLaren


Motor Sport Magazine publiceerde op 5 juli een artikel op haar website waarin wordt gezinspeeld op het feit dat Alonso de breuk in overeenstemming met het team tot stand was gekomen. Door een McLaren-woordvoerder werd naar verluidt de volgende verklaring uitgegeven:

"Fernando, zoals alle McLaren-coureurs uit het verleden en heden, zal altijd deel uitmaken van de McLaren-familie en we hebben een sterke relatie met hem. We hebben geen plannen om hem in actie te laten komen in eventuele verdere F1-testsessies dit jaar aangezien we focussen op zowel Carlos [Sainz] als Lando [Norris]. Hij is vrij om andere mogelijkheden in de autosport te bekijken en wij zullen hem daarbij steunen."

Hoewel dit gemakkelijk kan worden verward met de beŽindiging van het contract, had het bericht alleen betrekking op zijn mogelijkheden voor dit jaar en, afhankelijk van beslissingen tussen McLaren en Alonso, daarbuiten.

Alonso zou nog steeds onder contract staan bij McLaren in de ambassadeursrol die hij bekleedt sinds hij eind vorig seizoen de Formule 1 verliet.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS