Formule 1

Alonso achttiende in kwalificatie, ondanks ‘een van zijn beste rondes ooit’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 6 oktober 2018 16:42 • Print artikel

Voor Fernando Alonso was de kwalificatie in Suzuka verre van succesvol. De Spanjaard eindigde op P18, wat hem verraste. Alonso was ervan overtuigd dat zijn ronde genoeg was voor Q2, maar werd op het einde van de sessie nog gedegradeerd naar een plek in de achterhoede.

null

Alonso vertelde na de kwalificatie dat hij praktisch gezien alles uit de auto had gehaald en het maximale risico had genomen. “Ik was ervan overtuigd dat mijn ronde snel genoeg zou zijn, want het was een van de beste rondes die ik ooit heb gereden. Ik heb de beelden van de ronde kunnen zien en ik had nergens meer een centimeter ruimte.”

Het was tevens drie jaar geleden sinds zijn alom bekende uitspraak ‘GP2 Engine’. Honda dat toen het mikpunt van kritiek was, kende vandaag veel succes met Toro Rosso. Alonso werd gevraagd of hij vandaag ook een GP2-motor had, maar Alonso ontkende dat. “Ik denk dat de motor prima is. Op rechte stukken zijn we ongeveer net zo snel als de anderen.”

Alonso heeft veel werk aan de winkel morgen in de race. Er wordt dan ook niet verwacht dat de Spanjaard in de buurt van de punten komt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS