Formule 1

Alle feedback komt van Max Verstappen, maar is dit wel goed? "Voorheen kwam dit van Daniel en mij samen, maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2019 10:23 • Print artikel

Ondanks zijn jonge leeftijd van 22 jaar is Max Verstappen één van de meest ervaren jonkies binnen Red Bull. Werd hij de afgelopen seizoenen nog gekoppeld aan Daniel Ricciardo, dit jaar moet hij het doen met Alex Albon, nadat Pierre Gasly terug werd gezet naar STR. Toch is het niet goed dat Verstappen geen competitieve teamgenoot heeft. Max heeft ook liever een teammaat die vlak achter hem zit. “Dat is voor het team en uiteindelijk ook voor mij beter", zegt Max op Verstappen.nl. "Als iemand dicht achter me zit en mij pusht, ga ik zelf ook harder rijden. Je moet samenwerken om het beste resultaat te behalen, maar uiteindelijk wil je natuurlijk wel voor je teamgenoot rijden.”

Max Verstappen Formule 1 foto Bas Kaligis

Je bent dit jaar voor het eerst de meest ervaren coureur bij Aston Martin Red Bull Racing. Merk je dat je rol anders is geworden binnen het team?
“Absoluut. Ze kijken en luisteren meer naar mijn input, maar ik denk dat dat ook wel normaal is nu je als het ware een rookie naast je hebt zitten. Aan mijn kant van de garage is er niet zoveel veranderd. Ik gaf altijd al feedback over hoe ik de auto wilde hebben, maar nu komt het misschien wat meer van één kant, terwijl dit voorheen van Daniel en mij samen kwam.”

Wie zou je volgend jaar als teamgenoot naast je willen hebben?
“Dat maakt me niet uit. Met Pierre heb ik altijd een goede relatie gehad, dus het is jammer dat hij terug naar Toro Rosso ging. Met Albon kan ik echter ook heel goed overweg. We kennen elkaar namelijk alle drie van vroeger, aangezien we in 2010 tegen elkaar geracet hebben in de karts. Onderling gaat het dus allemaal goed, maar van mijn kant maakt het niet uit wie mijn teamgenoot is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS