Formule 1

Allard Kalff presenteert boek: 'Kalff - Leven in de racerij'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 oktober 2020 18:59 • Print artikel

Autocoureur, presentator en F1-analist Allard Kalff heeft zijn boek gepresenteerd: 'Kalff - Leven in de racerij'. Kalff presenteerde samen met schrijver Koen Vergeer, Uitgeverij Atlas Contact en speciale gast Jan Lammers het boek ‘Kalff – Leven in de racerij’. Een boek vol anekdotes en bijzondere verhalen uit de autosport. Een wereld waar Allard als jeugdige fan voor het eerst mee kennismaakte, om er vervolgens na een periode als aanstormend racetalent aan de slag te gaan als pitreporter en verslaggever.

Allard Kalff

Er zijn maar weinig mensen die vanuit zoveel verschillende perspectieven over de autosport kunnen praten als Kalff. Eerst nog als jeugdige fan, daarna als aanstormend racetalent (hij trok met zijn broer in een busje door Europa en werd kampioen Formule Ford) was hij uiteindelijk op zijn plek als populaire pitreporter en Formule 1-analist. Tussen 1990 en 2012 was Kalff pitreporter bij Eurosport en RTL. Het was een tijd dat de pers onbeperkt toegang had tot de pits en Kalff heeft de Formule 1 dan ook als geen ander van binnenuit beleefd. Hij raakte bevriend met vele bekende coureurs, onder wie wereldkampioenen als Michael Schumacher, Mika Häkkinen en Damon Hill, maar ook met Johnny Herbert, Rubens Barrichello, Jos Verstappen en Alex Zanardi.

Allard Kalff presenteert boek: 'Kalff - Leven in de racerij'

Het boek staat vol smakelijke anekdotes uit het wereldje: van een unplugged privéconcert van Beatle George Harrison tot het theezetten voor Ayrton Senna. ‘Kalff’ gunt ons een veelzijdige, soms hilarische maar vooral een onbekende kijk achter de schermen van de autosport. Van Zandvoort tot Le Mans, van Indianapolis tot de Dakarrally. Het boek 'Kalff - Leven in de racerij' ligt vanaf nu in elke boekhandel en is ook te bestellen als e-book en luisterboek.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS