Formule 1

All Road Management Company zorgt ervoor dat ontslagen Red Bull-coureur terug in de Formule 1 komt

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 september 2018 17:53 • Print artikel

All Road Management Company, het bedrijf van Nicolas Todt, is nu de stuwende kracht achter Daniil Kvyat. De Rus wordt genoemd als een van de kanshebbers voor een stoeltje bij Toro Rosso in 2019. Daarmee keert Kvyat mogelijk na een jaar terug bij het F1-team, nadat hij een jaar eerder nog door Red Bull werd gedegradeerd en Max Verstappen zijn plek overnam.

Daniil Kvyat

Met het vertrek van Pierre Gasly, een mogelijk vertrek van Brendon Hartley en een tekort aan beschikbare talenten in de talentenpool van Red Bull, moet Dr. Helmut Marko naar alternatieve opties kijken om de stoeltjes bij Toro Rosso te vullen. Ondanks dat een terugkeer van Kvyat nog niet is bevestigd, zeggen diverse bronnen in de paddock dat de deal al lang en breed rond is en dat de Rus zijn activiteiten bij Ferrari als simulatorcoureur inmiddels beëindigd heeft.

“Ik manage in de laatste maanden de racecarrière van Daniil”, zegt Todt tegen het Engelse Autosport. “Ik ben help erg graag zo’n een talent als hij, die naar mijn mening nog niet afgeronde zaken in de F1 heeft.”

Red Bull denkt dat de Rus buiten haar programma verder gegroeid is en dat Todt een rol heeft gespeeld in deze ontwikkeling, nadat hij gefrustreerd was toen hij vanuit Red Bull terug naar Toro Rosso werd gezet. Recent zei Dr. Helmut Marko nog dat hij zijn voormalig pupil heeft zien groeien en dat zij de problemen binnen Toro Rosso gaan oplossen met de stoeltjes.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS