Formule 1

Alfa Romeo na de Grand Prix van Spanje in quarantaine? "Het is heftig voor ons, omdat de Engelse overheid..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 augustus 2020 15:02 • Print artikel

De Formule 1-teams in het Verenigd Koninkrijk hebben met de overheid een regeling getroffen ten aanzien van de verplichtte quarantaine als ze terugkeren vanaf de Spaanse Grand Prix. Alfa Romeo kent een dergelijke regeling niet, omdat zij in Zwitserland gevestigd zijn. Het betekent dat de teamleden mogelijk toch in isolatie moeten, wat een zware last is voor de renstal.

Alfa Romeo F1 2020

“We moeten terug naar Zwitserland voor de volgende race in België en dat betekent isolatie”, aldus Zehnder in de krant Blick. “Het is heftig voor ons, omdat de Formule 1 met de Engelse overheid is overeengekomen dat er een uitzondering is voor de zeven teams.”

De situatie betekent dat Alfa Romeo met de diverse jurisdicties in Zwitserland een uitzondering moet uitonderhandelen. “We hebben medewerkers uit acht kantons”, aldus de manager. “Sommigen zijn hoffelijk, anderen zijn dat niet. We hebben een regeling getroffen voor medewerkers uit Zurich. Het is deze medewerkers toegestaan om naar de fabriek te komen om te werken, maar ze moeten daarna direct naar huis. Uiteindelijk moet ik een supermarkt service gaan organiseren, aangezien veel van onze medewerkers single zijn. Hopelijk vallen we niet weer in de corona-val na de races in Italië.”

Zehnder hoopt dat de situatie in 2021 gaat verbeteren. “We kunnen alleen hopen dat de Formule 1 volgend jaar weer wat meer normaal is”, aldus de teammanager. “En dat we niet alleen in Europa racen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS