Formule 1

Alfa Romeo heeft geen reden om in paniek te raken, teambaas Vasseur: "Elke keer is het een ander scenario"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 oktober 2019 07:03 • Print artikel

Alfa Romeo Racing teambaas Frederic Vasseur houdt vol dat er geen reden tot paniek is over te verbeteren kwalificatieprestaties, ondanks dat er slechts twee punten werden behaald in de afgelopen vijf races. Kimi Raikkonen scoorde consequent punten voor het team voor de zomerpauze en verzamelde het grootste deel van hun totaal in het constructeursklassement, maar hij is er sinds de zomerpauze niet meer in geslaagd om in de Top10 te eindigen. Antonio Giovinazzi pakte slechts één punt voor de zomerstop, maar eindigde sindsdien als negende en tiende in Italië en Singapore, terwijl hij ook zijn kwalificaties sterk verbeterde.

Alfa Romeo F1 Barcelona

Geen reden tot paniek
Vasseur zei tegen Motorsport.com: "Er is geen reden tot paniek. Elke keer is het een ander scenario. Ik zou me erg zorgen maken als we een seconde langzamer waren dan de rest in quali, maar dat is niet het verhaal. De race is misschien moeilijk te beheersen, maar het is gemakkelijker om het tempo in de race te vinden dan in de quali. In Spa waren we bijvoorbeeld P5 in bocht 1, in Monza zaten we in Q3. Soms kun je door een tiende, plus of min, het gevoel hebben dat de situatie helemaal anders is. We moeten hier altijd heel voorzichtig mee zijn. We zijn het zevende of achtste beste team in de quali, maar dit is een verschil van slechts een tiende. Misschien kunnen we het met nog een tiende beter doen.”

Moeite om het te begrijpen
Net als Haas, maar niet in dezelfde mate, heeft ook Alfa toegegeven dat het moeite had om de Pirelli-banden te begrijpen om het optimale tempo onder raceomstandigheden te realiseren. Het is erg moeilijk om te begrijpen wat er mis is. We worstelen om consistent te zijn tijdens de race, en ik denk dat dat het probleem was tijdens de laatste twee of drie evenementen", voegde hij eraan toe. "Soms bevind je je in het juiste kader, soms ook niet, afhankelijk van de lay-out van de track of de track temperatuur, enzovoort."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS