Formule 1

Alexander Albon blij dat hij ontslagen is uit het ziekenhuis: "Nu focussen op Oostenrijk!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 juli 2022 17:30 • Print artikel

De Britse Grand Prix kende een hele chaotische start. Guanyu Zhou schoot nog voor de eerste bocht de hekken in nadat hij in aanraking kwam met de bolides van George Russell en Pierre Gasly. Daarnaast boorde Sebastian Vettel zijn Aston Martin in de achterkant van de Williams van Alexander Albon.

Alexander Albon

Op het moment van de crash zelf ging alle aandacht uit naar Zhou dit in een vrij benarder situatie verkeerde. Gelukkig was alles in orde met de Chinees en liep hij voor het einde van de wedstrijd alweer op de paddock nadat hij in het medisch centrum was gecheckt. Ook Alexander Albon moest verschijnen in het ziekenhuis, van hem hoorden we pas laat op de avond positief nieuws: "Ik ben heel erg blij dat iedereen die betrokken is bij het incident in de eerste ronde in orde is. Ik wil de medische staf op de baan en in het ziekenhuis bedanken. Het is jammer dat de race eindigde voordat hij was begonnen. Maar we focussen ons al op Oostenrijk."

Op zijn sociale media deelde de Thais-Britse coureur een foto vanuit een ziekenhuisbed en liet hij nogmaals blijken dat hij in orde is, daarin laat hij weten dat hij opgelucht is dat zijn Chinese collega’s niets mankeert.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS