Formule 1

Alexander Albon baalt van ongeduldige actie Lewis Hamilton: "Hij had me toch wel ingehaald"

Uitgegeven door Bart • 17 november 2019 20:24 • Print artikel

Alexander Albon lag met nog twee ronden te gaan in de Grand Prix van BraziliŽ op de tweede plaats, maar werd aangetikt door Lewis Hamilton en viel terug tot P15.. De Britse wereldkampioen waagde een inhaalactie op een punt waar dat haast onmogelijk is. De Thaise teamgenoot van Max Verstappen had de Mercedes daar niet verwacht en droop met lege handen af. Hamilton mocht wel naar het podium, maar kan de derde positie nog kwijtraken.

Alex Albon


"Ik heb het nog niet teruggezien", was de eerste reactie van Albon bij Sky Sports F1. "Ik had een best groot gat naar Lewis en we reden op prima posities. Als je daar instuurt, heb je een dode hoek en kun je niet zien of er iemand aan de binnenkant zit. Ik wilde hem wel ruimte geven, maar ik had hem op dat punt niet verwacht. Dit is ongelofelijk jammer."

Albon verwachtte achter Hamilton te finishen, omdat de Brit nog naar binnen was gegaan voor verse banden. "Hij had me toch wel ingehaald met zijn nieuwe banden. Maar ik moet het positief bekijken. We hadden geen geluk vandaag, deze posities verdienden we ook echt. Helaas mocht het voor mij niet zo zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS