Formule 1

Alex Albon verdubbelt zijn puntenaantal: "Ik vond het wel een leuke race"

Uitgegeven door Bart • 11 juli 2024 10:45

Alex Albon reed in Silverstone voor de tweede keer dit jaar in de punten. Na zijn negende plaats in Monaco kwam hij ook in Silverstone als negende over de finish, waardoor hij van twee naar vier WK-punten is gegaan. De regen hielp Albon, aangezien hij in de openingsronde was teruggevallen na contact met Fernando Alonso.

Alex Albon


In de kwalificatie had Albon al indruk gemaakt door Q3 te halen en daarin als negende te kwalificeren. Het team van Williams maakte de juiste keuzes op het moment dat het begon te regenen en weer droog werd.

"Ik vond het wel een leuke race", zegt Albon. "Het begon allemaal best slecht. Ik had nog wel een degelijke start, maar Fernando naast me had nog een betere start. Ik weet niet precies wat er in bocht 3 gebeurde, maar we maakten contact en in bocht 4 nog meer. Daardoor viel ik terug naar P12 en moest ik zien terug te vechten."

"Als het dan gaat regenen, weet je dat er een kans ligt om terug te komen. Toen de eerste druppels vielen belandden er auto's naast de baan en dat is om je vingers bij af te likken. In de laatste stint was de snelheid echt goed, de strategie was goed met de mediums en ik heb veel lol gehad. De auto was tegen het einde echt goed, een van de beste momenten in lange tijd."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS