Formule 1

Albon luistert aandachtig naar Verstappen: "Max geeft altijd als eerste zijn feedback en ik probeer..."

Uitgegeven door Bart • 17 september 2019 10:52 • Print artikel

Alexander Albon mag zich een maandje Red Bull-coureur noemen en teamgenoot van Max Verstappen. De Thaise coureur presteerde naar behoren in zijn eerste races in Spa en Monza. Na zijn overstap vanuit Toro Rosso kijkt Albon zijn ogen uit en steekt veel op van Verstappen. "Het is niet zo dat je als coureurs veel over het racen zelf praat", legt Albon uit in de F1-podcast Beyond the Grid. "Dat zou ook gevaarlijk zijn. Als iemand moet zeggen wanneer je moet remmen, vlieg je zeker de muur in."

Alex Albon


"Het gaat meer om goed luisteren", zegt Albon. "Tijdens briefings geeft Max altijd als eerste zijn feedback en ik probeer daar zo veel mogelijk van te leren. Door te luisteren, kun je veel leren, want dan hoor je precies wat Max wil en hoe hij dat vertaalt naar de rest van het team."

"Communicatie is alles binnen een team, omdat de topcoureurs heel precies kunnen aangeven wat ze nodig hebben om de auto sneller te maken. Verder hebben Max en ik een vriendschappelijk relatie, omdat we elkaar al vanaf 2010 kennen. Toen reden we in de kart al tegen elkaar."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS