Formule 1

Alarmende berichten vanuit Ferrari? "Niet onder de indruk van de indicaties uit de simulator en windtunnel"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 januari 2020 16:10 • Print artikel

Volgens een insider bij Ferrari gaat het niet goed met de voorbereiding op het Formule 1-seizoen van 2020. Leo Turrini, een Italiaanse journalist met goede bronnen bij de Scuderia, zegt dat er alarmerend nieuws vanuit de fabriek komt.

Scuderia Ferrari F1

“Het lijkt er volgens mij op, tot nu toe, dat de engineers nog niet onder de indruk zijn van de indicaties die van de simulator en de windtunnel komen”, schrijft Leo Turrini in zijn blog Quotidiano. “Maar hou in het achterhoofd dat er nog tijd is.” De druk staat er volop op bij het Italiaanse team, nu Red Bull-Honda steeds krachtiger wordt en in 2020 de aanval op de titel wil doen.

Overigens besteedt de journalist ook aandacht aan de toekomst van Sebastian Vettel. “Ik ben er nog niet zo zeker van dat het Vettel ’s laatste jaar in het rood wordt”, aldus Turrini. “Vooral nadat Verstappen verlengd heeft bij Red Bull.” De Italiaan verwacht dan ook dat de Duitser terug gaat slaan. “Vettel is de laatste die geraakt wordt door de vijandigheid van de Italiaanse media, vanwege de simpele reden dat hij er niet veel over leest”, zegt de journalist daarover.

Hij gaat ook in op de toekomst van Alfa Romeo in de Formule 1. Turrini verwacht dat de fabrikant vertrekt bij Sauber. “Alfa Romeo was een fantastisch idee van Marchionne, maar helaas, de verkoop van Giulia en Stelvio zijn niet om erg opgewonden over te raken” zegt de Italiaan daarover.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS