Formule 1

Afgedankte McLaren-coureur hoopt dat Stoffel Vandoorne volgend jaar weer op de F1-grid staat

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 september 2018 07:31 • Print artikel

Stoffel Vandoorne was dit jaar het kind van de rekening bij McLaren. Het Belgische talent had net als Kevin Magnussen en Sergio Perez lastige jaren bij het Formule 1-team. Iedereen ziet Vandoorne als een groot coureur en zijn voorganger Kevin Magnussen en zijn opvolger Lando Norris hopen dat de sympathieke coureur ook in 2019 op de grid staat. Waarbij zijn enige kans naar alle waarschijnlijkheid Toro Rosso is.

Stoffel Vandoorne technisch overleg

“Ik schat Stoffel in als een behoorlijk goede coureur, waarschijnlijk hoger dan de meeste andere coureurs op de grid”, zei Norris tegen Planet F1. “Maar ik denk dat als je tegenover Fernando [Alonso] gezet wordt en in de Formule 1 stappen op het moment dat McLaren waarschijnlijk op haar slechtst ooit is, is het niet makkelijk om voor het kampioenschap te gaan. Je wordt in ieder geval niet echt uitgedaagd door het team om voor de overwinning te gaan."

"Ik denk dat het een erg ongelukkig moment was, omdat hij er eigenlijk ingegooid werd op waarschijnlijk het grootste dieptepunt van het team dat je je maar kon bedenken.”

Ook voormalig McLaren-talent en Haas-coureur Kevin Magnussen hoopt dat Vandoorne ergens anders een nieuwe start kan gaan maken. “Persoonlijk denk ik dat hij enorm getalenteerd is en er toe in staat is om volop te scoren. Ik denk dus dat hij moet proberen om het beste voor hemzelf te gaan vinden, ik weet dat hij het kan”, zei de Deen. “Ik kan alleen zeggen dat het goed voor mij was om een verse start te hebben en ergens te komen waar je echt gesteund wordt. Door hier te komen (bij Haas F1, red.) met het gevoel van support en het gevoel van toewijding van het team, hielp mij enorm om me op mijn gemak te voelen en een soort van ontspannen.”

“Je maakt je geen zorgen over het maken van fouten en je maakt je ook niet zoveel zorgen als je niet presteert. Je kunt je eigenlijk volledig richten op het goed doen van de dingen en alles van prestatievermogen uit jezelf halen, in plaats van je de hele tijd zorgen te maken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS