Formule 1

Aerodynamica zorgt voor obstructie van het zicht naar achteren; zijn camera's in de F1 de oplossing?

Uitgegeven door Stefan Kerk • 5 november 2018 05:05 • Print artikel

Antonio Giovinazzi heeft laten weten dat hij graag achteruitkijkcamera’s op de Fomule 1-wagens ziet. De Italiaan, die volgend seizoen bij Sauber gaat rijden, vraagt dan ook aan de FIA of zij dit idee willen doorvoeren. Aanleiding is het geklaag van Kevin Magnussen, die eerder aangaf dat hij tijdens zijn incident met Leclerc, niets achter hem zag.

Antonio Giovinazzi

Magnussen liet toen weten dat de coureurs concurrenten recht achter hen, niet kunnen zien door alle aerodynamische onderdelen op de wagen. Giovinazzi kan dat goed begrijpen en haalt een mogelijke oplossing aan van het WEC uit 2016, waar de auto’s een binnenspiegel hebben, zodat ze ook kunnen zien wie er precies achter hen zit.

Giovinazzi: “Ik denk dat een spiegel/camera een goed idee is. Op dit moment is het moeilijk om alles te kunnen zien door alle aerodynamische onderdelen, dus misschien dat een scherm helpt. Het maakt uit waar je het scherm dan plaatst, maar ik denk dat het kan werken. In de WEC rijd je met verschillende soorten wagens door elkaar en dus is het erg belangrijk dat je overal kunt zien.”

Haas-teambaas Günther Steiner voegde daaraan toe dat de FIA al bezig is met een onderzoek: “De technologie is er al. We kunnen het doen, alleen de FIA en Charlie Whiting zullen nog groen licht moeten geven.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS