Formule 1

Adrian Newey niet ge´nspireerd door nieuw F1-reglement 2022: "Zo jammer, een gemiste kans"

Uitgegeven door Bart • 7 februari 2021 08:09 • Print artikel

Adrian Newey is niet te spreken over de nieuwe reglementen voor de Formule 1 die in 2022 ingaan. Veel teams kijken uit naar de regelwijziging, maar de techneut, die de Red Bull ontwerpt voor Max Verstappen staat er nog niet achter. "Als liefhebber van de autosport vind ik dit geen goede regels", aldus Newey in een interview met Formule 1 Magazine.

Adrian Newey


De maatregelen die het veld dichter bij elkaar zouden moeten brengen, staan Newey tegen. "Ik vind het gewoon zo jammer en een gemiste kans. Als je met een compleet nieuw reglement op de proppen komt, zorg dan dat het goed is. Maar dat zijn deze regels gewoon niet."

De ontwerpers van de teams worden meer restricties opgelegd. De aerodynamica moet eenvoudiger en inhalen zou beter mogelijk moeten worden. Daarnaast is er de invoering van het budgetplafond dat ook zijn uitwerking heeft op de ontwerpers. "De kans is aanwezig dat Red Bull beter uit de bus komt, maar ik word er nog niet enthousiast van. Uiteraard blijf ik de Formule 1 interessant vinden, maar ik moet nog wel iets vinden om deze regels voor mezelf spannend te maken. Ik ben niet tegen verandering of vooruitgang, maar ik vind dit gewoon geen goed reglement."Ben jij al een nieuw gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS