Formule 1

"Adrian Newey en Max Verstappen lijken een goede combinatie te zijn", maar de WK-titel in 2020...?

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 december 2019 11:28 • Print artikel

Voormalig Formule 1-coureur Jacques Villeneuve ziet Max Verstappen in 2020 niet meestrijden om de wereldtitel in de hoogste klasse van de autosport. Ondanks dat de Red Bull-coureur in het eerste jaar met Honda een knappe prestatie liet zien met drie overwinningen.

Max Verstappen Red Bull Racing

“Ze hebben dit jaar goed gewerkt. De auto was fantastisch. Adrian Newey en Verstappen lijken een goede combinatie te zijn. Max heeft dit seizoen ook erg goed gereden. Hij is verbazingwekkend geweest”, zegt de Canadees over Red Bull en Verstappen tegen het Amerikaanse Motorsport. Met name de groei van de Nederlander is de oud-coureur van onder andere Williams opgevallen. “Zeer zeker”, vindt de oud-wereldkampioen. “Alleen Mexico was in dat opzicht wat minder.”

Daarmee doelt Villeneuve op het incident aan het einde van de kwalificatie waar Verstappen de gele vlag negeerde en bij de start in aanraking kwam met Lewis Hamilton. “Maar tijdens de rest van het seizoen stond hij er, was hij geconcentreerd en snel. Hij was erg indrukwekkend.”

Wanneer de Canadees wordt gevraagd naar de kans op de wereldtitel, is de voormalig F1-coureur resoluut in zijn antwoord. “Nee”, reageert Villeneuve duidelijk en legt zijn visie vervolgens uit: “Ze doen drie of vier races met een motor. Ze volgen niet hetzelfde programma als de andere fabrikanten. Ze zijn niet in staat om zeven wedstrijden te doen met een power unit. En als ze wel zeven races doen met een motor, hebben ze niet genoeg vermogen om te kunnen winnen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS