Formule 1

Acties Mazepin onacceptabel: “Coureurs moeten begrijpen dat ze een voorbeeldfunctie hebben”

Uitgegeven door Luke Merkx • 5 februari 2021 11:19

Het Formule One Management gaat in gesprek met alle twintig F1-coureurs om te bespreken hoe belangrijk hun rol als ambassadeur binnen de sport is. De vergadering vloeit voort uit de controversiële acties van Nikita Mazepin, meldt CEO Stefano Domenicali. “De coureurs moeten begrijpen dat ze op veel vlakken rolmodellen zijn”, aldus de Italiaan.



Haas F1-piloot Nikita Mazepin was eind 2020 veelvoudig in het nieuws nadat er op sociale media een video rondging waarin de Rus een jonge vrouw betastte. Net nu alle onrust rondom het incident enigszins is gezakt, is de coureur opnieuw in de media. Recent is Mazepin beboet omdat hij in Engeland door zou zijn gereden bij een rood stop licht. “Het is vrij duidelijk dat wat Nikita deed niet acceptabel is’, meldt Stefano Domenicali, CEO van de F1.

In Bahrein al rond de tafel
“We willen met alle coureurs bespreken dat dit soort dingen echt niet kunnen. Ze moeten begrijpen dat ze ambassadeurs zijn van de sport en een voorbeeldfunctie hebben.” De Italiaan vervolgt: “Zij vertegenwoordigen de normen en waarden van de sport. Denk aan onderwerpen als duurzaamheid en diversiteit en het ‘We race as one’ project.” Domenicali wil als het kan tijdens de seizoensopener in Bahrein al rond de tafel gaan zitten met de coureurs, meldt Grandpx.news.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS