Formule 1

Achter vreemde bandenkeuze Red Bull: "Voor hypersofts gekozen, omdat we dan zelf een beetje de controle hebben"

Uitgegeven door Pasquinel Neys • 10 juni 2018 15:14 • Print artikel

De winnaar van de GP van Monaco Daniel Ricciardo vertrekt in de Grote Prijs van Canada vanaf de zesde startplek. Een ongewone bandenkeuze bij de Red Bull F1-coureurs zorgde voor een aantal gefronste blikken in de paddock, maar de teamgenoot van Max Verstappen hoopt vooral in het begin van de wedstrijd het verschil te kunnen maken.

Daniel Ricciardo


“We hebben voor de hypersofts gekozen, omdat we dan zelf een beetje controle hebben over de race. We wisten dat we een aantal inhaalacties zullen moeten doen. En de hypersofts kunnen ons hierbij het voordeel geven. Als we hetzelfde doen als de rest, is het gewoon treintje rijden”, zei Ricciardo.

Helemaal tevreden was de goedlachse Australiër niet. “We hebben een moeilijk weekend en hebben moeite om in het juiste ritme te komen. Tijdens de laatste oefenritten hadden we nog wat andere problemen. Een zesde plaats is op papier niet goed genoeg. Maar ik voel dat ik het maximale uit de wagen heb gehaald.”

Nu 20 Euro korting op jouw kaarten voor de Grand Prix van Duitsland? Als je met een grote groep gaat, kan dit voordeel als snel oplopen. Profiteer dit weekend nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS