Formule 1

Abiteboul geďrriteerd over uitspraken Max Verstappen: "Er zijn mensen die sceptisch zijn en er grappen over maken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 september 2019 04:03 • Print artikel

Renault-manager Cyril Abitboul liet in augustus weten dat zijn team met de Formule 1-motor de grens van 1.000 paardenkrachten doorbroken had. Volgens de Fransman kan het team dit bewijzen door een GPS-meting. Max Verstappen geloofde de uitspraken echter niet. “Als dat echt het geval is, dan moet hun auto echt slecht zijn”, reageerde Max Verstappen gedurende de zomerpauze cynisch. Abiteboul reageert nu op de uitspraken van de Red Bull-coureur en legt uit hoe ze dat bereikt hebben.

Cyril Abiteboul Renault F1

“Wij hebben een krachtige krachtbron, daar is geen twijfel over”, zegt de Renault-manager tegen Auto Hebdo. “We hebben de grens van 1.000 paardenkrachten een aantal Grands Prix geleden doorbroken. We weten dat er mensen zijn die sceptisch en er grappen over maken.” Daarmee reageert Abiteboul op de uitspraken van de Nederlander.

“Maar de data- en GPS-meting vertellen ons dat het echt juist is”, aldus de Fransman. “We kunnen het niet altijd gebruiken, omdat de motor dan in gevaar komt. Als je kijkt naar ons niveau in Montreal, Spa en Monza, dan kan er geen kritiek zijn. De realiteit is dat we de reorganisatie in Viry in 2016 begonnen. En drie jaar later hebben we deze topmotor.” Abiteboul hoopt nu dat de motor betrouwbaar wordt en dat ze een algemene kracht in de Formule 1 kunnen worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS