Formule 1

Aantrekkelijke BN'ers in Ladies GT Race! Olcay Gulsen: "Vrouw achter het stuur is bloed aan de muur"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 mei 2018 10:57 • Print artikel

ZANDVOORT - Tijdens de 2018 Jumbo Racedagen in Zandvoort staat ook een race voor vrouwen op het schema, de zogenaamde Ladies GT Race. Daarin racen een kleine twintig snelle, mooie vrouwelijke snelheidsduivels in een knalgele Jumbo-racebolide over het befaamde duinencircuit. Ook een flink aantal bekende Nederlanders zal deelnemen, onder wie Britt Dekker, Kim Feenstra, Ellen ten Damme en Olcay Gulsen. Tegenover RaceXpress.nl sprak Olcay Gulsen, bekend van RTL Boulevard over haar komende racedebuut.

Olcay Gulsen in Ladies GT race Zandvoort photo Bas Kaligis


Afgaande op Dekker en Gulsen zal het er niet zachtzinnig aan toe gaan. "We kennen allemaal het gezegde: een vrouw achter het stuur is bloed aan de muur. Ik wil tijdens de race duwen en trekken. Ik maak regelmatig een kettingbotsing en ongelukken", grapt de spontane Olcay Gulsen tegenover RaceXpress.nl. "Ik denk dat het helemaal goed gaat komen. Ik heb gekeken hoe Max het in China deed en de meisjes die meedoen zijn niet mijn vriendinnen, dus het wordt ieder voor zich."

Om de spreuk over het bloed aan de muur niet al te heftig in de praktijk te brengen, heeft Gulcen onlangs haar racelicentie gehaald en heeft ze nog getraind in de auto.

Ook Dekker verwacht het nodige spektakel. "Ik zal vol adrenaline zitten. Of ik crash en ga over de kop of ik haal het podium. Ik ken geen gevaar. Ik race al elke dag, nu kan het een keer op een circuit. Dat is wel zo veilig."

Max Verstappen had nog wel een waarschuwing voor haar. "Ik hoop dat je je wel realiseert dat als je de muur raakt dat pijn kan doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS