Formule 1

24H Dubai: Vanwege de wateroverlast wordt de race niet voortgezet; Jeroen Bleekemolen winnaar?

Uitgegeven door Peter Vader • 11 januari 2020 07:52 • Print artikel

DUBAI - Evenement organisator Creventic heeft bevestigd dat de 15e editie van de Hankook 24 Hours of Dubai niet zal worden hervat nadat op vrijdagavond de race werd stilgelegd met de rode vlag, na zeven uur en zeventien minuten racen. Steeds heftiger regenbuien maakten het onmogelijk om zelfs te rijden met een maximale snelheid van 60 km/ h tijdens de Code 60-periode. Stilstaand water op en rondom het circuit veroorzaakte een steeds slechter wordende situatie, het duurde te lang voordat het water verdween vanwege de beperkte afvoercapaciteit van het circuit. De hele nacht bleef het regenen, waarbij rond vier uur ís nachts er zelfs sprake was van onweer en bliksem. Creventic bevestigde om 7:38 uur lokale tijd dat de race verder gestaakt zou worden, omdat het onverantwoord was om op het circuit te racen.

24H Dubai rain
Enorme wateroverlast op de baan en in de pitstraat

De ergste wateroverlast zou in de pitstraat zijn evenals in de voetgangerstunnel, die onder water zou staan. De raceauto's werden aanvankelijk op het rechte eind bij start-finish geparkeerd, maar konden uiteindelijk hun race niet vervolgen nadat er een officiŽle verklaring van Creventic kwam: "De weersomstandigheden hebben de hele stad en de infrastructuur van Dubai Autodrome zwaar getroffen. Ondanks de inspanningen van medewerkers en ambtenaren van Dubai Autodrome om de situatie op het circuit op te lossen, bleef het waterniveau op het circuit en in de pitlane de hele nacht stijgen. In onderling overleg hebben Creventic en Dubai Autodrome besloten de race om veiligheidsredenen niet te hervatten."

24H Dubai Jeroen Bleekemolen Black Falcon Mercedes AMG GT3
Jeroen Bleekemolen onderweg in het donker met de Nr4 Mercedes-AMG GT3 van het Black Falcon-team; wordt Bleekemolen samen met Ben Barker, Khalid Al Qubaisi, Hubert Haupt en Manuel Metzger racewinnaar?

De verwachting is dat Black Falcon tot winnaar zal worden uitgeroepen, zodra de officiŽle resultaten worden vrijgegeven. Dat zou betekenen dat Jeroen Bleekemolen met zijn nr. 4 Mercedes-AMG GT3 de overwinning op zijn palmares mag bijschrijven, hij vormde een rijderscombinatie met Ben Barker, Khalid Al Qubaisi, Hubert Haupt en Manuel Metzger. Een ander Nederlands succes zou zijn voor MP Motorsport, die aan de leiding ging in de GT3-Am-klasse met hun Mercedes, gereden door Henk de Jong, Daniel de Jong, Bert de Heus en Jaap van Lagen. Tweede overall zou de Nr88 Audi R8 LMS GT3 Evo van Car Collection Motorsport worden, terwijl de derde plaats zou worden ingenomen door de Audi van het WRT-team. De definitieve uitslagen zullen door Creventic later worden bekendgemaakt. RaceXpress houdt u op de hoogte van het vervolg.

24H Dubai 2020 class leaders after 7 hours

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS