Formule 1

24H Daytona: Cadillac domineert The Roar; Jordan Taylor, Renger van der Zande en Ryan Hunter-Reay vol vertrouwen

Uitgegeven door Peter Vader • 7 januari 2018 12:30 • Print artikel

Gedurende de eerste twee dagen van de Roar Before The Rolex 24-test op de Daytona International Speedway hebben de vier Cadillacs DPi-V.R racewagens de snelste tijden gerealiseerd. In feite, tijdens de trainingssessie van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdagavond, heeft een Cadillac elke sessie geleid. Het hoogtepunt vormde een beste overall ronde van 1 minuut, 36.973 seconden (132.154 mph) van Felipe Nasr in de #31 Whelen Engineering Cadillac DPi tijdens de vierde sessie op zaterdagmiddag.

null


Regerend kampioen Jordan Taylor verklaarde op de officiele IMSA Sportscarchampionship-website, de hegemonie van Cadillac als volgt: "Het is duidelijk dat we met onze auto voor het tweede jaar terugkomen," zei de coureur van de #10 Konica Minolta Cadillac DPi. "Als een team racen we hier al tien tot vijftien jaar, dus we hebben heel veel ervaring op Daytona en ook met deze team samenstelling. Onze verwachting was dat we sterk zouden worden. Terwijl het testen nu is begonnen, zijn we direct al vooraan te vinden, waarbij iedereen zich opwerkt naar de plaats waar wij nu al zijn. Onze verbeteringen zijn erg klein, omdat we onze auto al redelijk goed neergezet hebben, en iedereen grote stappen probeert te maken om op hetzelfde niveau te komen. Ik denk dat het tegen het einde van de trainingssessies het veld erg aan elkaar gewaagd is. Ik vind het cool om te zien hoe alle Europese jongens, de Europese teams en rijders, zich in zo'n korte tijd aanpassen aan onze omstandigheden. Ik denk dat het aan het eind van de maand een goede race wordt."

De on-track activiteiten op zondag, op de laatste dag van 'The Roar for the 24H!', omvatten een kwalificatiesessie waarin bepaald wordt wie in welke pit- en garage zal plaatsnemen tijdens het raceweekend van 25 tot en met 28 januari. Taylor, die ongetwijfeld zal gaan voor zijn tweede opeenvolgende overwinning van de Rolex 24, wordt tijdens zijn overwinningspoging vergezeld door onze eigen topper Renger van der Zande en IndyCar-ster Ryan Hunter-Reay. Taylor weet niet zeker wat de kwalificatiesessie zullen brengen in termen van prestaties van de andere auto's, maar is in ieder geval tevreden met de klassering van zijn #10. "Het is moeilijk om te zeggen wat iedereen doet qua tempo," zei hij. "Ik denk dat we ons alleen moeten concentreren op ons eigen programma. We kunnen vertrouwen op onze rijders, onze ingenieurs en ons team en we zijn er van overtuigd dat we een goede auto hebben. Vanuit het oogpunt van de rijder is hij erg prettig om te rijden. We hebben de auto van vorig jaar verbeterd vanuit een oogpunt van rijgemak, dus voor ons voelen we ons comfortabel en we zullen gewoon moeten afwachten en zien wat alle andere deelnemers gaan doen tijdens het raceweekend."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS