Formule 1

2021-akkoord bijna rond: “Niet iedereen kan zijn zin krijgen”

Uitgegeven door Bart • 9 augustus 2018 10:22 • Print artikel

Liberty Media verwacht in de komende maanden de motorregels voor 2021 en later rond te krijgen. Het eerste voorstel werd door vier fabrikanten afgewezen, waardoor het proces vertraging heeft opgelopen. Een aanpassing rondom de voorvleugels voor 2019 kwam wel door de stemming en dus is directeur Chase Carey positief over de regels voor 2021. “Het belangrijkste is dat we vooruit blijven gaan”, zegt Carey tegen Motorsport.com. “In het nieuwe akkoord gaan we voor een breder pakket aan wijzigingen in de kosten, omzetverdeling, reglementen en besluitvorming.”

Melbourne


Carey is tevreden met de wijze waarop de gesprekken verlopen. “We hebben flinke vooruitgang geboekt met de teams en zijn het eens over wat we willen bereiken. Het gaat nog slechts om details die uitgewerkt moeten worden. Er zullen compromissen gesloten moeten worden, waarna we in de komende maanden het akkoord kunnen ondertekenen.”

Niet alle wensen van alle teams kunnen worden ingewilligd. “Niet iedereen kan overal zijn zin krijgen”, zegt Carey. “Maar dat weten ze ook. Ik heb er een goed gevoel over en de teams zijn zeer betrokken bij de gesprekken.” Er wordt ook gesproken over de herverdeling van de inkomsten. “Daar kan ik nog weinig over zeggen, omdat die gesprekken nog lopen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS