Formule 1

15e editie Circuitdag Against Cancer op TT-circuit Assen laat 180 jonge kankerpatiënten hun ziekte even vergeten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 augustus 2019 18:56 • Print artikel

Stichting Against Cancer trakteert gezinnen op een dag gevuld met avontuurlijke activiteiten tijdens jaarlijkse Circuitdag op TT Assen. Woensdag organiseerde Stichting Against Cancer voor ruim 180 gezinnen de 15e editie van de ‘Circuitdag Against Cancer’ op het TT-circuit in Assen. Deze jaarlijkse Circuitdag is speciaal voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door de ziekte kanker. Onder andere oud schaatser Rintje Ritsma, Olympisch schaatskampioene Esmee Visser, Nederlands kampioen schermen Cheryl de Jong, Europees kampioen Rob Hartog, zangeres Lisanne Spaander en De Dikdakkers (bekend van ‘Cowboys en indianen’) zorgden ervoor dat de jonge kankerpatiënten en hun ouders, broertjes en zusjes de problemen rondom de ziekte van hun kind voor een dag naast zich neer konden leggen. In totaal waren ruim 170 coureurs aanwezig. De kinderen konden meerijden op snelle motoren, in luxe sportwagens, in enorme Dakar-trucks en zelfs meevliegen in helicopters. De circuitdag Against Cancer werd mede mogelijk gemaakt door Skippy-Rent, Ducati, Yamaha, KNMV, TT-Circuit Assen, Sanders Heftrucks, Politie Groningen, ISS World, Rotavisie, Helicentre en het Ministerie van Defensie.

Stichting Against Cancer trakteert gezinnen op een dag gevuld met avontuurlijke activiteiten tijdens jaarlijkse Circuitdag op TT Assen


Voorzitter Patrick Boxem blikte terug op een geslaagde, bijzondere en spectaculaire jubileumeditie: ”Met alle betrokken bedrijven en partners hebben we wederom een onvergetelijke dag kunnen realiseren. Samen dragen we al vijftien jaar bij aan het maken van mooie herinneringen voor de gezinnen waarvan een kind getroffen is door kanker. En daar mogen we best trots op zijn. Een dag om niet meer te vergeten. We danken iedereen die hier een steentje aan heeft bijgedragen.”

Against Cancer trakteert gezinnen op een dag gevuld met avontuurlijke activiteiten tijdens jaarlijkse Circuitdag op TT Assen


Over Against Cancer
Stichting Against Cancer - sinds 2004 actief - organiseert evenementen voor gezinnen waarvan een kind getroffen is door kanker. Zo wordt er jaarlijks een circuitdag georganiseerd voor gezinnen en worden reizen georganiseerd voor gezinnen. De stichting werkt nauw samen met VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker). Prinses Maxima Centrum en bezorgt gezinnen een glimlach in hun race tegen kanker. De stichting bestaat louter uit vrijwilligers en wordt volledig bestuurd door vrijwilligers.

Stichting Against Cancer Circuitdag op TT Assen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS