Formule 1

100% made in Italy! Maserati maakt plannen voor ontwikkeling en productie nieuwe geŽlektrificeerde modellen bekend

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 februari 2020 17:58 • Print artikel

100% made in Italy! Na de aankondiging van de tests met de nieuwe, volledig elektrische aandrijflijnen voor de toekomstige modellen van Maserati, maakt het merk nu ook de ontwikkelings- en productieplannen voor de geŽlektrificeerde Maserati-range bekend. Alle nieuwe Maserati-modellen worden 100% ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in ItaliŽ, en krijgen hybride en batterij-elektrische aandrijfsystemen. Daarmee waarborgen ze het innovatie- en performanceniveau dat zo kenmerkend is voor het DNA van het merk.

Maserati Trident

Maseratiís elektrificatieprogramma start nog dit jaar. Het spits wordt afgebeten door de nieuwe Ghibli, het eerste hybridemodel van Maserati. De productie van de nieuwe Maserati GranTurismo en GranCabrio, de eerste modellen van het merk die een 100% elektrische aandrijving krijgen, start in 2021. Maserati heeft besloten om de GranTurismo en GranCabrio te produceren in de Mirafiori-fabriek, waarin het merk 800 miljoen euro investeert. Van de meest recente generatie van de GranTurismo en GranCabrio Ė twee iconische autoís voor het merk met de drietand Ė verkocht Maserati tussen 2007 en 2019 meer dan 40.000 exemplaren.

Gedurende 2020 versterkt Mirafiori zijn rol als toonaangevende productiefaciliteit die hoofdzakelijk is ingericht voor de elektrificatie en mobiliteit van de toekomst. Een groot deel van de capaciteit van de fabriek wordt toegewezen aan de productie van de nieuwe geŽlektrificeerde autoís van het merk.

Het hart van Maserati klopt echter nog immer in Modena, waar het hoofdkantoor is gevestigd, en waar de modellen worden ontwikkeld en getest. Voor Maserati is Modena de plek waar al 80 jaar lang bijzondere autoís worden gebouwd die zich onderscheiden door luxe, elegantie, stijl, prestaties en kwaliteit, en die in meer dan 70 landen worden verkocht.

De eerste van de nieuwe in Modena geproduceerde Maserati-modellen wordt in 2020 de supersportwagen, die bol staat van de technologie en die de traditionele merkwaarden van Maserati weerspiegelt. De productielijn in de fabriek in Modena wordt momenteel verregaand gemoderniseerd, deels om de lijn voor te bereiden op de elektrische variant van dit nieuwe model. Tegelijkertijd is Maserati gestart met de bouw van een lakstraat, een compleet nieuwe toevoeging aan de productiefaciliteit.

Modena vormt tevens de basis voor het Innovation Lab, het hart van de technologische R&D en het design van Maserati, en waar alle modellen van vandaag en morgen worden ontworpen. Hier ondersteunen digitale processen de ontwikkeling van producten, en wordt de exclusieve Maserati-formule toegepast waarin het menselijke element direct vanaf de allereerste fase in de ontwikkeling van een auto wordt geÔntegreerd. Daarbij wordt de klantfocus via een exclusieve hardware-software mix verwerkt in de wereld van virtuele simulaties. Dit digitale proces support de productontwikkeling op drie belangrijke gebieden: de Static Simulator, de nieuwste generatie van de Dynamic Simulator met DiM-technologie (Driver-in-Motion) en de ĎUser eXperienceí ontwikkelingslabs.

Verder volgt een nieuwe Maserati utility vehicle die in Cassino gebouwd gaat worden en een voorname rol voor het merk moet gaan spelen dankzij zijn innovatieve technologieŽn. Maserati investeert zoín 800 miljoen euro in de bouw van een nieuwe productielijn, waarmee aan het einde van het eerste kwartaal van 2020 wordt gestart. De eerste preproductiemodellen zullen naar verwachting in 2021 van de lijn gaan rollen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS