Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Robin Frijns met bevestiging op zak naar de Nürburgring: "Hele auto uit elkaar geschroefd"

Uitgegeven door Casper Bekking • 3 juli 2013 20:51 • Print artikel

Robin Frijns heeft de bevestiging op zak dat hij ook komend weekend met Hilmer Motorsport aan de start van de GP2-races verschijnt. De Limburger wil op de Nürburgring de vieze nasmaak wegspoelen van het teleurstellende weekend in Silverstone. Momenteel wordt de bolide van de Sauber F1-testrijder onder handen genomen door het team om het probleem te vinden waardoor de auto in Engeland niet naar behoren liep.


“De Nurburgring ken ik goed: ik heb er het ronderecord van de World Series by Renault nog in handen!”, blikte Frijns vooruit tegenover RaceXpress.nl. “Ik heb er vertrouwen in, maar ja, dat had ik voor Silverstone ook. Daar ging het niet als gehoopt. Het team heeft in de paar beschikbare dagen de hele auto uit elkaar geschroefd om de problemen te vinden. Als hen dat lukt, dan kunnen we zeker vooraan meedoen.”

Daarnaast is er nog een ander voordeel aan de Nurburgring: “Het circuit ligt dicht bij Nederland; ook voor de Limburgers is het maar anderhalf uur rijden. Ik heb op Twitter en Facebook vernomen dat er veel Nederlandse fans aanwezig zijn. Het is leuk dat zij zo meeleven. Ik ga zeker rondkijken of ik Nederlandse vlaggen zie, heel leuk!”

“Voor Hilmer is dit ook een belangrijke race. De teameigenaar komt uit Duitsland dus hij wil hier heel graag scoren. Ik zal er alles aan doen om hun vertrouwen terug te betalen, ik ben zoals altijd zeer gemotiveerd dus ik kan niet wachten!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS