Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Nyck de Vries weg bij McLaren, maar doet geheimzinnig over ander team: "Ik kan er niets over zeggen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 april 2019 10:20 • Print artikel

Nyck de Vries is weg bij McLaren als ontwikkelingscoureur. Nyck hoopte na George Russell, Lando Norris en Alexander Albon in de Formule 1 te komen. “Ik doe geen simulatorwerk meer voor McLaren”, zei de ART-coureur tegen De Telegraaf. Of hij dat wel voor een ander team doet, daar blijft hij geheimzinnig over. “Ik kan er voor de rest niets over zeggen. Uiteindelijk draait het om wat ik hier presteer. Dat zal de meeste invloed hebben op mijn toekomst, dus daar houd ik me vooral mee bezig.”

Nyck de Vries

De Vries zag vorig jaar de top drie in de FIA Formule 2 voor hem de stap naar de hoogste klasse in de autosport maken, waar hij zelf dus nog een jaar F2 rijdt. “Ik heb het heel erg naar mijn zin”, vertelde de Nederlander. “Tot op heden voel ik me het beste in deze omgeving, als ik het vergelijk met vorige teams. Er is geen vingerwijs-cultuur of een enorme hiërarchie. Die benadering en manier van werken staan mij wel aan.”

De Vries rijdt naast de Formule 2 ook met Giedo van der Garde en Frits van Eerd voor Racing Team Nederland in de LMP2 van het FIA World Endurance Championship en gaat in juni zijn debuut maken tijdens de 24 uur van Le Mans. “Tot en met de eerste week van augustus ben ik twee weekenden thuis”, zei De Vries over de aankomende periode. “Het wordt een pittige periode, maar ik vind het een fijne combi. Het is daar wat gemoedelijker. Daardoor kan je er soms ook wat meer plezier aan beleven. Maar als ik dat alleen zou doen, zou ik ook niet gelukkig zijn. In de Formule 2 ligt de druk echt op mijn schouders. En ik wil die druk ook voelen en meedoen om de winst.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS