Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Nyck de Vries lacht als een boer met kiespijn: "We hebben een podium, maar helaas kan ik niet echt..."

Uitgegeven door Jessica Ratering • 29 september 2018 19:14 • Print artikel

Nyck de Vries scoorde voor zijn renstal Prema Theodore Racing een podium in Sochi. De Nederlander finishte als derde tijdens de Russiche ronde van het Formule 2-kampioenschap. Het Italiaanse team presteerde goed op het Olympic Parc circuit. Toch was De Vries niet blij met zijn podiumplaats.

Nyck de Vries F2 podium Sochi

Tijdens de kwalificatie sleepte Nyck de Vries nog poleposition binnen voor het team. Helaas wist de Nederlander deze positie niet te houden voor het team. De Vries delfde het onderspit. De heren van Dams hadden de betere auto. “We hadden on goede start en ook een prima eerst stint, ook al waren een aantal mannen achter mij sneller”, aldus Nyck de Vries. Helaas duurde onze pitstop te lang, waardoor we een positie moesten afstaan aan Alex (Albon red.). Ik probeerde om te pushen om te zien of ik de pace had om terug te vechten, maar ik besefte mij dat deze ontbrak."

"We leken niet dezelfde pace te hebben als Alex en Nicholas. Met nog drie rondes te gaan werd ik ingesloten en had ik een zeer grote kale plek op mijn band. Ik bidde tot aan het einde. Ik dacht dat we al vierde zouden eindigen, we hebben P3, maar helaas kan ik niet echt lachen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS