Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Nyck de Vries kende weinig slaap in Barcelona: "Het was een lange avond, maar we hebben bewezen dat we...."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 mei 2019 08:04 • Print artikel

Op zaterdag moest Nyck de Vries het nodige toegeven op zijn concurrent Luca Ghiotto. De F2-coureur was bijna een seconde sneller dan de Nederlander. Het zorgde ervoor dat de ART-coureur een nacht met weinig slaap kende. Het leverde hem in ieder geval de overwinning op zondag op, van de sprintrace in Barcelona.

Nyck de Vries winnaar Barcelona

“Het was bijna een seconde per ronde, als je vanaf dat punt begint te analyseren, dan is het een lange avond, kan ik je vertellen. Mijn slaap was niet fantastisch”, aldus De Vries tegenover het Engelse Autosport. “Je moet vertrouwen houden en vandaag (zondag, red.) bewees ik dat er geen sprake is van magie, maar dat iedereen zijn werk doet. Ik ben blij en daar trots op.”

De 22-jarige coureur vertelt dat de wereld niet op zijn kop gezet hoefde te worden voor wat betreft de veranderingen aan de set-up. De Nederlander passeerde de leider Anthoine Hubert al snel in de sprintrace en reed comfortabel naar de overwinning. “Het is in deze klasse zo lastig en je moet zo precies zijn”, zegt de Vries over het Formule 2-kampioenschap. “We keerden de wereld niet op zijn kop. Het was een kwestie van gewoon wat kleine veranderingen aanbrengen en kleine veranderingen kunnen een grote verandering tot gevolg hebben. Je moet altijd vertrouwen houden en zelfs als de dag er slecht uitziet, kunnen zaken de volgende dag omkeren. Ik ben daar vooral ontzettend opgelucht over. Ik heb altijd vertrouwen in het team gehouden en in ons potentieel wat we samen hebben. Ik ben blij en trots om te tonen dat we zaken gedurende het weekend kunnen keren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS