Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Nyck de Vries is teleurgesteld: “Ik heb in het begin iets te voorzichtig gereden, want na de race..."

Uitgegeven door Bart • 10 april 2018 17:10 • Print artikel

Nyck de Vries eindigde bij de openingsrace in Bahrein op de zesde en vijfde positie. Tevreden was de coureur van Prema daar niet mee. In een terugblik zegt de Nederlander dat hij in de eerste race te voorzichtig was en in de tweede race was het bandenmanagement niet goed. “In het begin van race 2 lag ik vooraan, maar dat hebben we niet in een goed resultaat weten om te zetten. We hebben gedaan wat we konden en het maximale eruit gehaald.”

Nyck de Vries


De Vries kwalificeerde zich als vierde, klom op naar P2, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de zesde plaats. “De snelheid in combinatie met de banden hebben we niet goed gedaan. Het begin en het einde van de race was goed, wellicht hebben we te veel gedaan in het middenstuk. In het begin heb ik iets te voorzichtig gereden, want na de race waren mijn banden nog niet op.”

In de tweede race kon De Vries niet beschikken over de beste banden, omdat die al gebruikt waren in de kwalificatie. “Daardoor hadden we een nadeel en wist ik dat het zwaar zou worden. Ik denk dat we iets langer op de eerste set door hadden kunnen rijden, maar de slijtage was te groot.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS