Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Mick Schumacher en Sean Gelael verdedigen de kleuren van Prema in de Formule 2

Uitgegeven door Stefan Kerk • 29 november 2018 10:52 • Print artikel

Prema heeft aangekondigd dat het doorgaat met Sean Gelael. De Indonesiër mag zich gaan opmaken voor zijn vierde Formule 2-seizoen. Gelael kende het afgelopen seizoen een aantal goede resultaten, maar kende ook de nodige pech. Mick Schumacher was eerder al zeker van een stoeltje bij het Italiaanse topteam.

Sean Gelael

Gelael eindigde zowel in 2017 als 2018 als vijftiende in het kampioenschap. Het afgelopen seizoen scoorde de Indonesiër 29 punten, mede door een tweede plek in de hoofdrace in Monaco. Hij eindigde in totaal vier keer in de punten maar had ook negen uitvalvalbeurten. Toch heeft het Italiaanse team nog altijd vertrouwen in Gelael, die verder ook al vijf testsessies voor Toro Rosso heeft gereden in de laatste twee jaren.

Gelael laat weten dat hij dit seizoen graag achter zich laat en hij heeft grote ambities: “We begonnen het afgelopen seizoen goed, maar halverwege het seizoen werd het een beetje somber. We weten echter wat er fout is gegaan en hoe dit verholpen kan worden. Ik ben blij dat het team het vertrouwen in me houdt. Ik wil iedereen binnen het team bedanken voor het harde werk en hoop dat we volgend seizoen Prema naar het kampioenschap kunnen tillen.”

Gelael krijgt een nieuwe teamgenoot. Huidig Formule 3-kampioen Mick Schumacher maakt de sprong naar de Formule 2 en blijft verbonden aan Prema. De Duitser vervangt Nyck de Vries, die bij het Franse ART gaat rijden naast Nikita Mazepin.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS