Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

McLaren junior maakt overstap naar DAMS: "F1-stoeltje voor de nabije toekomst afdwingen"

Uitgegeven door Bart • 16 december 2018 11:41 • Print artikel

Test- en ontwikkelingscoureur van McLaren Sergio Sette Camara maakt in de Formule 2 de overstap naar het team van DAMS. De Braziliaan begon in 2017 in de F2 voor het team van MP Motorsport en was het afgelopen jaar bij Carlin teamgenoot van Lando Norris, die de overstap maakt naar de Formule 1 bij McLaren. Met zijn overstap naar DAMS wil Sette Camara een gooi doen naar de titel in de F2.

Sergio Sette Camara


"Dit team is enorm goed voorbereid", zegt de coureur tegen Crash. "Dat heb ik zelf tijdens de test in Abu Dhabi kunnen zien. Ik heb aardig wat succes gehad in de series waarin ik geracet heb", zegt Sette Camara. "Ik ken al veel teamleden, zeker in het F2-deel van het team. En dat voelt erg goed. Het is altijd goed als je je zo welkom voelt in een nieuw team. Ik geloof in mijn kansen om een geweldig seizoen te draaien."

DAMS-teambaas Jean-Paul Driot is blij met het aantrekken van Sette Camara. "We volgen hem al een aantal jaar en hij heeft zijn snelheid in 2018 kunnen laten zien. Hij heeft veel podiumplaatsen gehaald. Het is ons doel om voor het kampioenschap te gaan en Sergio zou iedere race voor de overwinning moeten kunnen gaan. We willen hem de beste kansen geven, zodat hij een F1-stoeltje voor de nabije toekomst kan afdwingen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS