Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Langdurig herstel voor Juan Manuel Correa: "Wanneer de doktoren de blessures hebben gestabiliseerd..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 september 2019 12:00 • Print artikel

Juan Manuel Correa, die naast Anthoine Hubert betrokken was bij de Formule 2-crash op het circuit van Spa-Francorchamps, wacht een langdurig herstel van de verwondingen die hij opgelopen heeft. In een verklaring wordt aangegeven dat de coureur van het Sauber Junior Team voor nog 24 uur op de intensive care blijft. De condities van de 20-jarige zijn stabiel, nadat hij een lange operatie aan de botbreuken van zijn benen heeft gehad.

Juan Manuel Correa

“Juan Manuel blijft voor tenminste nog 24 uur op de intensive care, om ervan verzekerd te zijn dat zijn conditie blijvend gemonitord kan worden door zijn chirurgisch team.” Inmiddels is de Amerikaan op de hoogte gebracht van het overlijden van Hubert. “Zijn ouders, die aan zijn bed staan, kunnen bevestigen dat hij volledig op de hoogte is van de gebeurtenissen die op zaterdag hebben plaatsgevonden op het Circuit Spa-Francorchamps. Zij geven ondersteuning en comfort aan hun zoon, die overweldigd is door verdriet”, zegt het statement. “Juan Manuel stuurt zijn beste wensen en gebeden aan Anthoine Hubert en familie.”

“Juan Manuel en zijn familie zijn de alle fans dankbaar voor het uiten van hun mededogen. Wanneer de doctoren de blessures hebben gestabiliseerd, wordt bepaald of hij via een lucht ambulance kan worden overgebracht naar de Verenigde Staten voor een langdurig revalidatie programma.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS