Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Juan Manuel Correa, de ernstig gewonde coureur van de Spa-F2-crash, is in een geďnduceerde coma geplaatst

Uitgegeven door Peter Vader • 7 september 2019 11:58 • Print artikel

Juan Manuel Correa, de coureur die ernstig gewond raakte in de Formule 2-crash waarbij Anthoine Hubert vorig weekend in België om het leven kwam, is in een toestand van medicamenteus geďnduceerde coma geplaatst. Correa, 20, verkeert in een kritieke maar stabiele toestand na de diagnose van een acuut ademhalingsnoodsyndroom. De Amerikaan brak zijn beide benen en liep ruggenmergschade op na het 160mph-ongeluk van afgelopen weekend in Spa-Francorchamps. Hij werd overgeplaatst van Luik naar een ziekenhuis in Londen, waar hij nu op de intensive care ligt.

Juan Manuel Correra

Nieuwe complicaties
In een verklaring uitgegeven door Correa's familie is te lezen: "Naarmate de tijd vorderde, zijn nieuwe complicaties naar boven gekomen als gevolg van de enorme impact van het ongeluk, dat hij (Correa) in België heeft gehad." Bij zijn aankomst in Londen werd bij Juan Manuel het acute acuut ademhalingssyndroom vastgesteld. Dit is een letsel dat vaak voorkomt bij zware impactongevallen zoals deze. Helaas leidde dit letsel ertoe dat Juan Manuel acuut ademhalingsfalen kreeg.

Kritiek maar stabiel
Juan Manuel ligt momenteel op een intensive care-afdeling die gespecialiseerd is in ademhalingsletsels. Op dit moment verkeert hij in een geďnduceerde staat van bewusteloosheid met ECMO (Extracorporale membraanoxygenatie) ondersteuning. Juan Manuel bevindt zich in kritieke, maar stabiele toestand. "We zijn ervan overtuigd dat onze zoon ons zal verrassen zoals hij altijd doet met zijn enorme vechtersmentaliteit en dat hij volledig zal herstellen."

F2 terugkeer Monza
De Formule 2-coureurs keerden voor het eerst sinds de dood van Hubert in Monza afgelopen vrijdag terug naar het circuit. Lewis Hamilton heeft nog steeds Anthoine Hubert in gedachten. Hij plaatste vrijdag een bericht op Instagram ter nagedachtenis van de Franse coureur. Hij schreef: "Ik denk nog steeds aan Anthoine. Het voelt alsof de wereld gewoon is doorgegaan, maar je bent nog steeds in mijn gedachten." Hubert werd gedood toen hij de bandenstapel in Eau Rouge raakte en terugstuiterde op de baan, waarna Correa zijn auto met hoge snelheid zijdelings ramde.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS