Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Honda F1-protegé denkt dat kansen 50-50 zijn: "We zijn nu bezig met onderhandelen"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 2 november 2018 16:16 • Print artikel

Nobuharu Matsushita probeert Honda ervan te overtuigen dat hij terug moet keren naar de Formule 2. De Japanner reed al eerder in de klasse en is nog steeds ambitieus genoeg om te gaan voor een zitje in de Formule 1.

Matsushita

Matsushita reed tussen 2015 en 2017 al in de Formule 2 voor het team van ART. Hij won in die tijd vier races en eindigde in 2017 als zesde in het klassement. Ook nam de Japanner deel aan een in-season-test voor Sauber in de tijd dat de Zwitserse renstal aan het onderhandelen was met Honda. Matsushita haalde echter de benodigde punten voor zijn superlicentie niet en verkaste naar de Super Formula in 2018.

De Japanner gaat nog steeds voor een zitje in de Formule 1, liet hij weten aan Autosport: “Ik mik nog steeds voor de Formule 1”, liet hij weten, “Momenteel rijden er al twee Japanners (Nirei Fukuzumi en Tadasuke Makino, red.) in de Formule 2, dus het wordt wat lastig om daar te gaan rijden, maar ik zal er hard voor vechten.” Matsushita geeft zichzelf een aardige kans om ook in de F2 te belanden: “We zijn nu bezig met onderhandelen. Ik hoop dat er snel een besluit kan komen. Ik denk dat mijn kansen nu 50-50 zijn.”

Matsushita ziet de motordeal van Honda met Red Bull als een goede kans voor een Japanner om de F1 te bereiken. “Ze leveren nu voor vier wagens. Ik denk dat één van die zitje in de toekomst voor een Japanner zal zijn. Als ik de Super Formula win dit jaar, dan heb ik nog maar 20 punten voor mijn superlicentie en dat is niet genoeg. Ik zal dus een andere manier moeten vinden.”

Matsushita eindigde afgelopen week pas voor de tweede keer dit seizoen in de punten en eindigde het seizoen als nummer elf in de stand met zeven punten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS