Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Bent Viscaal maakt Formule 2-debuut voor Trident: "Ik ben toe aan de volgende stap"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 1 maart 2021 16:06 • Print artikel

Formule 3-racewinnaar Bent Viscaal (21) promoveert naar de Formule 2. De Nederlandse coureur maakt over vier weken zijn debuut in de opleidingsklasse voor de Formule 1. Viscaal stapt in bij het Italiaanse team Trident, de renstal waarvoor hij kortgeleden zijn eerste testmeters in een Formule 2-bolide mocht maken.

F2 2021 Trident


Na een enerverend Formule 3-seizoen, waarin Viscaal tijdens het tweede raceweekend op Silverstone een prachtige overwinning boekte en op de Hungaroring naam voor zichzelf maakte middels een ijzersterk optreden in de regen, lonkte de Formule 2. Het Trident-team bood Viscaal een testdag in Bahrein aan, eentje waarbij de jongeling uit het Twentse Albergen een behoorlijke indruk achterliet.

Beide partijen kwamen dankzij de goede samenwerking tot een overeenkomst, zodoende mag Viscaal wederom plaatsnemen in de Formule 2-wagen van Trident.

“Het is me een genoegen om eindelijk te vertellen wat ik komend jaar ga doen”, spreekt Viscaal tevreden. “Tijdens de post-season test in Bahrein merkten de teamleden van Trident en ik, dat we elkaar goed aanvoelen. Dit is wat mij betreft het perfecte team om de stap richting Formule 2 mee te wagen. Ik hoop dat we de goede lijn van midden-december tijdens het aankomende raceweekend in Bahrein aan kunnen houden.”

null


Voor Viscaal was dit het juiste moment om over te stappen richting de Formule 2. De Tukker heeft twee volledige seizoenen in de Formule 3 afgewerkt, een klasse waarin hij debuteerde na zeer succesvolle programma’s in de Spaanse Formule 3, de Euroformula Open en de Spaanse Formule 4 te hebben voltooid.

“Na het winnen van de races in 2020, waarvan eentje me door een tijdstraf werd afgenomen, wist ik voor mijzelf dat ik toe ben aan een volgende stap. Als coureur streef ik er naar om me continu te ontwikkelen. Ik ben Trident dankbaar voor deze kans en kan niet wachten op de seizoensstart in Bahrein!”

Viscaal stapt maandag 8 maart in de wagen van Trident voor de pre-season test. Drie dagen lang wordt er gereden op het Bahrain International Circuit, alvorens de teams en coureurs zich opmaken voor het openingsweekend.

2021 F2 Trident


Het Formule 2-seizoen 2021 start op 27 maart aanstaande, op het Bahrain International Circuit. Op die zaterdag worden er twee sprintraces verreden. Zondag 28 maart aanstaande staat de eerste F2-hoofdrace van dit jaar op het programma.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS