Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Anthoine Hubert wint sprintrace in Monaco; Nyck de Vries nieuwe leider F2 kampioenschap + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 25 mei 2019 16:53 • Print artikel

MONACO - De sprintrace in het Formule 2 kampioenschap is gewonnen door Anthoine Hubert. De coureur kon in de laatste ronde met een halve autolengte Louis Deletraz voorblijven. P3 in de zinderende finale was voor Guanyu Zhou. De winnaar van vrijdag, Nyck de Vries, die uitkomt voor het team van Art Grand Prix Racing, pakt de leiding over in het kampioenschap op Nicholas Latifi met punt.

Formule 2 Nyck de Vries


In de tweede race op het stratencircuit in Monaco, ging direct na de start Anthoine Hubert aan de leiding met Louis Deletraz op P2 en Guanyu Zhou, die de topdrie afsloot. Na drie ronden was het Tatiana Calderon die tegen de vangrail stond bij het uitkomen van Mirabeau. Direct werd er een safetycar ingezet. Nyck de Vries reed op dat moment op P9 achter Sergio Sette Camara. Calderon kon niet verder en was de eerste uitvaller.

In de vijfde ronde was er de herstart. De grote rivaal van De Vries, Nicholas Latifi, reed vooralsnog op P12, net voor Mick Schumacher. Luca Ghiotto en Mahaveer Raghunathan raakten elkaar twee ronden later bij de Grand Hotel Hairpin. Dit zorgde wederom voor een safetycar situatie. Einde race voor de Italiaan en de Nederlander. MP Motorsport coureur Artem Markelov was in een stevig gevecht verwikkeld met Zhou om P3, terwijl De Vries inmiddels een plekje gestegen was door het uitvallen van Ralph Boschung.

Halverwege de race ging Hubert nog steeds aan de leiding, voor Deletraz. Markelov zat nog steeds op de staart van de bolide van Zhou, die heel fanatiek zijn P3 verdedigde. De monteurs van Art Grand Prix veerden op toen De Vries weer een positie won, maar op P7 nog steeds achter Sette Camara vastzat. Giuliano Alesi viel uit door een touchť van Sean Gelael in de negentiende ronde, dit gebeurde bij Sainte Devote. Gelael ontving voor zijn actie een drive through penalty.

In de slofase van de race kwam De Vries dichterbij aan Sette Camara, het verschil betrof nog 0,664 seconden. Voor de Nederlander was het zaak de wedstrijd op P7 uit te rijden en zo de leiding in het kampioenschap over te nemen van Nicholas Latifi. Sean Gelael reed nog de snelste ronde, maar kon niets doen vanaf de laatste plek. Aan de kop was Deletraz begonnen aan een aanval op Hubert in de laatste ronde. Ook Zhou wilde zich in het gevecht mengen, maar kwam te kort.

In een regelrechte titanenstrijd won Anthoine Hubert de race voor Louis Deletraz. Guanyu Zhou finishte als derde. Art Grand Prix coureur Nyck de Vries deed goede zaken ondanks zijn P7-finish. De Nederlander pakte door de punten en de overwinning van vrijdag, de leiding over van Nicholas Latifi in het kampioenschap.

Uitslag Sprintrace Monaco Formule 2:

Formule 2 race 2 Monaco

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS