Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

Vuurdoop Richard Verschoor en Jarno Opmeer in EuroCup FR2.0L: "Snelheid prima, kwalificatie moet beter"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 april 2017 18:40

Monza (Italië) – KNAF Talent First-autorensporttalenten Richard Verschoor en Jarno Opmeer hebben hun vuurdoop in het ultra competitieve Eurocup Formule Renault 2.0 kampioenschap achter de rug. Op het circuit van Monza wist Verschoor in race twee een zwaarbevochten zevende plaats uit het vuur te slepen, nadat de 16-jarige KTF Red Bull Junior in de eerste race in het dertig auto’s tellende veld als tiende algemeen en derde rookie de finish had gezien. Opmeer kende veel pech en wist na een inhaalrace de eerste wedstrijd als 18de te beëindigen, terwijl de KTF Renault Sport Academy-rijder in race twee na een bezoek aan de pits als 21ste werd geklasseerd.

Richard Verschoor

KNAF Talent First-autorensporttalenten Richard Verschoor en Jarno Opmeer komen dit seizoen uit in de Eurocup Formule Renault 2.0. De openingsronde van dit toonaangevende kampioenschap voor jonge talenten die hun vizier hebben gericht op de Formule 1 werd dit weekend verreden op het vermaarde Grand Prix circuit van Monza. Met maar liefst dertig jonge rijders kent de titelstrijd dit seizoen een extreem sterk deelnemersveld.

In de kwalificatie voor race één zette de 16-jarige Verschoor in zijn groep de zesde tijd op de klokken en moest daarmee de race vanaf positie twaalf beginnen. In een met twee safetycar perioden en een rode vlag hectisch verlopen race wist de KTF Red Bull Junior bij de start meteen een plaats te pakken, maakte in een van de weinige ronden waarin echt geracet kon worden nog een positie goed, en legde daardoor bij zijn debuut beslag op de tiende plaats. De eerste zeven plaatsen werden ingenomen door rijders die al langer in de klasse actief zijn en met zijn tiende positie eindigde de KTF-rijder als derde in het rookie klassement. Opmeer moest vanaf plek zestien aan zijn race beginnen. De 17-jarige KTF Renault Sport Academy-rijder werd echter in de eerste ronde teruggeworpen naar de 26ste plaats om na een sterke inhaalrace alsnog als 18de te worden afgevlagd.

Jarno Opmeer

De tweede kwalificatie leverde voor Opmeer een mooie negende startplaats op terwijl zijn MP Motorsport-teamgenoot Verschoor vanaf plek dertien aan de tweede race moest beginnen. Verschoor kende echter een uitstekende start en lag bij de eerste doorkomst al op plek negen. Even viel hij een plaatsje terug, maar rukte vervolgens op naar plek zeven om direct daarna aan te sluiten bij de strijd om de vierde positie. De tijd was echter te kort om nog meer winst te boeken en derhalve sloot de KTF Red Bull Junior zijn race op minder dan een halve seconde van plek vier als zevende af en was daarmee vierde in het rookie klassement. “Ondanks dat ik twee keer in de punten ben geëindigd, had ik op meer gehoopt. De snelheid in de race was goed en ook het inhalen ging prima, maar de kwalificatie moet gewoon beter waardoor je uitgangspositie in de race gunstiger wordt en je niet achter mensen vast kan komen te zitten. Tevreden kan ik dan ook niet zijn”, keek een kritische Verschoor op zijn debuutweekend terug.

Opmeer kon niet profiteren van zijn goede uitgangspositie en viel na de start terug naar plek elf. Na een safetycar periode werd Opmeer door een aanrijding teruggeworpen naar de 25ste plaats en moest zelfs even de pits opzoeken. Uiteindelijk werd de KTF-rijder als 21ste geklasseerd. “Bij de eerste race werd ik bij de start al aangetikt en nu was het in de eerste bocht raak. Vervolgens kreeg ik ook nog eens schade aan mijn voorvleugel”, aldus een teleurgestelde Opmeer.

Richard Verschoor bedankt zijn partners Red Bull, KNAF Talent First, VKV groep.nl, VMT en MP Motorsport.