Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

Tijdstraf kost Richard Verschoor vijfde plaats. “Snelheid in race 2 was goed”

Uitgegeven door Bart • 18 april 2018 16:15 • Print artikel

De start van het Eurocup Formule Renault 2.0-seizoen is voor Richard Verschoor niet geworden van wat hij ervan gehoopt had. Het 17-jarige talent van Josef Kaufmann Racing viel vroeg uit in de eerste race en kreeg in de tweede race een tijdstraf opgelegd, waardoor hij van de vijfde naar de achtste plaats zakte. Het KNAF Talent First-autosporttalent heeft zijn zinnen dit jaar gezet op de titel, maar moet voorlopig in de achtervolging.

Richard Verschoor


Verschoor kwam in de tweede race als vijfde over de finish, maar kreeg daarna een teleurstelling te verwerken. De tijdstraf van vijf seconden kostte hem drie plaatsen. “We zaten in de eerste ronde met een paar auto’s naast elkaar en daarbij raakte ik buiten de baan. Als ik de gewonnen positie had teruggegeven, was ik meteen door drie man gepasseerd. Dat zag ik niet zo zitten. Erg jammer allemaal, maar het tempo in de tweede race was heel goed en dat positieve moeten we meenemen naar de volgende race in Monza.”

Richard Verschoor


De eerste race zat er voor Verschoor al na een paar bochten op. Hij leek in de eerste bocht een paar plaatsen winst te kunnen boeken, maar werd in het gedrang geraakt en moest het door een kapotte voorvleugel voor gezien houden. “Iemand stuurde in en daar zat ik dus. Daarmee was het meteen over.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS