Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

Lorenzo Colombo in zee met MP Motorsport voor zijn tweede seizoen in de Eurocup Formule Renault

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 januari 2019 14:57

De Italiaanse Formule Renault-coureur Lorenzo Colombo stapt over naar MP Motorsport voor zijn tweede seizoen in de Eurocup Formule Renault. De 18-jarige Milanees gaat bij het Nederlandse team aan de slag na een veelbelovend debuutseizoen in de vermaarde Europese formuleklasse.

Lorenzo Colombo MP Motorsport Eurocup Formule Renault

Colombo was een van de debutanten die vorig jaar flink in het oog sprong in de Eurocup. Hij liet twee pole positions en vijf podiumplaatsen noteren en scoorde daarnaast punten in vrijwel elke ronde van het kampioenschap, op weg naar een zesde plaats in de eindstand. De Italiaan maakte vervolgens kennis met MP Motorsport tijdens twee dagen testen met het team in Abu Dhabi, waar hij de GP3-auto van MP reed. De tweedejaars wordt nu de teamgenoot van Fransman Victor Martins, die al eerder voor MP tekende.

“Ik ben erg blij dat ik met MP aan mijn tweede seizoen in de Eurocup mag beginnen”, aldus Colombo. “Hun auto’s leverden vorig jaar sterke tegenstand en ik ben ervan overtuigd dat ze straks goed overweg kunnen met de nieuwe auto. De samenwerking met het team tijdens de GP3-test in Abu Dhabi bevestigde het gelijk van mijn keuze. Ik weet zeker dat zij ook tevreden waren over mijn prestaties en aanpak. Ik ben ook erg blij met zo’n sterke teamgenoot als Victor, want we hebben vorig jaar onderling veel gestreden. Fysiek en mentaal ben ik helemaal klaar om komend seizoen het maximale te geven.”

“We zijn er trots op dat Lorenzo voor MP heeft gekozen voor zijn aanval op de Eurocup in 2019”, aldus Sander Dorsman, teammanager bij MP. “Vorig jaar was Lorenzo altijd een dreigende factor in de strijd met de gevestigde orde. Zijn twee poles lieten zien tot welke snelheid hij in staat is. Ik weet zeker dat hij kan bouwen op de ervaring van zijn debuutseizoen om komend jaar te strijden om overwinningen.”

Colombo promoveerde in 2016 uit de kartsport en finishte als 12e in zijn eerste seizoen in de Italiaanse F4. Hij werd daarbij de op één na beste rookie. Het jaar erop werd hij derde in de eindstand, met twee overwinningen, acht podiumplaatsen en zeven poles. Vorig jaar combineerde Colombo de Eurocup met diverse races in de NEC. Ook in dat kampioenschap behaalde hij twee podiumplaatsen en een pole.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS